Skip to content

over ons > introductie

Gespecialiseerd in erfgoed

Debie & Verkuijl is een gerenommeerd toonaangevend landschapsarchitectenbureau dat gespecialiseerd is in erfgoed. Het bureau, opgericht in 2000 door Paul Verkuijl en Patricia Debie, combineert haar brede cultuurhistorische kennis met een jarenlange praktijkervaring in ontwerp en uitvoering waardoor zij goed kan inspelen op actuele ontwikkelingen in de erfgoedsector. Het bedrijf werkt aan zeer diverse projecten, studies en prijsvragen door heel Nederland. Het werk omvat alle schaalniveaus en aspecten van het particuliere én publieke domein. Daarnaast is zij maatschappelijk betrokken en zet zich actief in voor kennisontwikkeling van de erfgoedsector.

Visie

Respect voor de historie van de plek én gevoel voor eigentijdse invloeden staan centraal in onze visie op de inrichting van historische tuinen, parken en landschappen.

Vakmanschap

De ondernemers hebben meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van exclusieve tuinen. Via een intensief intake gesprek worden al uw wensen en eisen geïnventariseerd. Door de kleinschaligheid van het bedrijf zijn er korte communicatielijnen die verzekeren dat u altijd weet waar u staat. Het bedrijf werkt met hoveniers en vakmensen in eigen dienst die voor u geselecteerd zijn op hun vakkennis en inzet.

Service

Nazorg is een belangrijk begrip bij Debie & Verkuijl. Het is vanzelfsprekend dat op onze geleverde diensten een garantie geld. Ondersteuning in het jaarlijkse beheer vormt een van de kwaliteitspunten van ons bedrijf. Indien u wenst kunnen wij ook het onderhoud voor u uit handen nemen. De jaarlijkse snoeibeurten als ook de dagelijks terugkerende werkzaamheden willen wij met plezier voor u uitvoeren.

Kwaliteit

Voor wie kwaliteit, exclusiviteit, service en een persoonlijke benadering voorop stelt, is Debie & Verkuijl de ideale partner. Bent u geïnteresseerd? Dan nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend maar concreet gesprek om u te laten delen in de prachtige wereld van erfgoed en het heerlijke buitenleven.

Paul Verkuijl

Paul Verkuijl (Soest, 29 september 1965 – † Amsterdam, 30 april 2018) studeerde tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1988) en ronde aansluitend met succes een jaar aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam af. Meer dan 30 jaar was hij als zelfstandige werkzaam in de groenbranche. In deze jaren heeft hij zich gespecialiseerd in restauratie en aanleg van monumentale tuinen en bouwde hij veel waardevolle praktijkervaring op. Door zijn specialistische ervaring was hij zich met recht een echte erfgoedhovenier.

Hij was mede-initiator bij de oprichting van de Vereniging van Erfgoedhoveniers (VvE) en vervulde van 2010 – 2018 de voorzittersfunctie. De erkenningsregeling en uitwisseling van vakkennis en vaardigheden waren enkele van zijn speerpunten. In 2013 ontving hij de 2e prijs bij de Tuin van het Jaar verkiezing met de door hem aangelegde villatuin Bergkwartier te Amersfoort. Deze mooiste particuliere tuin van Nederland werd geroemd vanwege de vakkundige en ambachtelijke aanleg.

Back To Top