Skip to content

Planvorming en Advies > BEPLANTINGSPLANNEN

Natuurlijke of architectonische composities

Met meer dan 30 jaar praktijkervaring bieden onze zorgvuldig doordachte én fraaie beplantingscombinaties een breed scala aan hedendaagse of historische soorten waarin de plantenkeuze is afgestemd op de specifieke grondsoort en bezonning. Het gekozen sortiment zetten wij áltijd in om de karakteristieke aanleg van het object te benadrukken.

Wij beschouwen beplanting als één van de belangrijkste onderdelen van het tuinontwerp. Niet alleen omdat dit nadrukkelijke sfeermakers zijn, maar vooral omdat zij de seizoenen beleefbaar en de ligging en de ondergrond herkenbaar maken. Schaduwborders bestaan bij ons dan ook uit een heel ander sortiment dan zonneborders, en borders op de zandgronden zijn weer anders opgebouwd dan borders op zware kleigrond.

Daarnaast vinden we het van belang om met beplanting uitdrukking te geven aan de architectuur en contrasten te zoeken in texturen of te spelen met bladvormen en blad- of bloeikleuren. U krijgt bij ons dan ook uitermate sfeervolle plantencomposities.

Onze uitgebreide plantenkennis en jarenlange ervaring vormen de perfecte basis voor het ontwerpen, inplanten en beheren van bijvoorbeeld een klassieke vaste plantenborder of een bostuin met een bijzondere stinzenbeplanting.

Historisch sortiment

Door ons werk bij monumenten kan ook een historisch sortiment worden samengesteld. Het is echter niet altijd voor de hand liggend een historisch sortiment toe te passen. Door het gewijzigde modebeeld en verdwenen cultivars is een historisch beplantingsbeeld niet altijd even praktisch. Wij kiezen dan ook met zorg en aandacht uit historische kwekerscatalogi soorten die bij het gewenste tijdsbeeld passen en afgestemd zijn op het huidige aanbod van beplanting. Het herintroduceren van stinzenplanten en flowerbeddings (bol liggende bloembedden van eenjarigen) met boordbedden (smalle grasrandjes) wordt door ons nagestreefd.

Onderhoud

Dankzij jarenlange ervaring en onze expertise voorzien wij al uw tuinvragen van een correct antwoord en bieden wij de gewenste zorg voor uw planten en bomen. Daarnaast snoeien we alle beplantingen op vakkundige wijze en op het juiste moment. Denk hierbij aan (hoogstam)fruitbomen en leifruit, monumentale hagen, buxusparterres en specifieke snoeivormen.

Back To Top