Skip to content

Huybert van Oldenhofje

Huybert van Oldenhofje, Arnhem

Tevreden bewoners én opdrachtgevers, daar worden wij blij van! Het Huybert van Oldenhofje is een hedendaags hofje, met een knipoog naar het verleden. Deze eeuwenoude woonvorm is anno 2024 weer helemaal actueel. Zo liggen de woningen van het hofje gecentreerd rondom een gemeenschappelijke tuin of binnenhof en is sprake van saamhorigheid en sociale controle. De binnentuin is dé plek waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ze gezamenlijk, maar toch privé wonen en leven.

Het Huybert van Oldenhofje is ontworpen voor 55+ers. De leefruimte van de woningen bevindt zich op de begane grond en de keuken / eetkamer grenst aan de binnentuin. De overgang van binnen naar buiten is zorgvuldig ontworpen, met veel aandacht voor de uitstraling en detaillering van de buitenruimte, de beplanting en materiaalkeuzes.

Het tuinontwerp is een hedendaagse vertaling van een klassiek hofje en zorgvuldig afgestemd op de architectuur dankzij de sterke zichtlijnen in het plan. Een ‘verdraaid’ vierkant omsluit een assenkruis waarmee vier grote plantvakken wordt doorsneden. Het groene hofje zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke leefplek en vergroot de biodiversiteit in de omgeving. Een heerlijke tuin waar de bewoners graag gebruik van maken!

Productie door 🎥 Nabor Fotografie
Met dank aan: ThomasarchitectenAannemersbedrijf Peters B.V., Stichting Huybert van OldenSkope Vastgoed

Back To Top