Skip to content

Uitbreiding Hoevelakense Bos een stap dichterbij

Afgelopen jaar heeft bureau Debie & Verkuijl met drie opdrachtgevers (Gemeente Nijkerk, Gemeente Amersfoort en Geldersch Landschap & Kasteelen) gezamenlijk een prachtige opgave uitgewerkt: de uitbreiding van het Rijksmonument Hoevelakense bos.

Uitgangspunt is het monumentale landgoed te ontzien en de kwetsbare natuur te beschermen. Een van de maatregelen om dat te bereiken is scheiding van de diverse groepen recreanten. Landgoed Hoevelaken blijft een wandelbos. Extra ruimte is voor wandelaars met aangelijnde honden, ruiters en fietsers buiten het landgoed Hoevelaken zorgvuldig ingepast. Een apart hondenlosloopgebied aan de westzijde voorziet in de toeloop vanuit Amersfoort. Twee nieuwe parkeerplaatsen zorgen voor een betere spreiding van de nieuwe voorzieningen.
Maar in het bijzonder creëren we een toekomstbestendig klimaatbos waar waterbuffering eigentijds is vormgegeven als nieuw rabattenbos.

Bekijk onze plandoelstellingen en maatregelen in de film.

De ontwerpplannen zijn tevens te bekijken op de website van de gemeente Nijkerk.

Productie door Frank van Rooijen.

 

Back To Top