Skip to content

Nieuw elan voor het universiteitshart TU Noord in Delft

De voormalige faculteit voor mijnbouwkunde van de TU Delft was een van de eerste gebouwen dat in 1912 aan de rand van de TU Campus in Delft werd ontwikkeld. Het gebouw krijgt een nieuwe bestemming als kantoor voor het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Braaksma & Roos architecten tekent de modernisering en verduurzaming van het gebouw.

 

Het team van Debie & Verkuijl heeft de laatste tijd in opdracht van Royal HaskoningDHV gewerkt aan de inrichting van een passende buitenruimte.

Lange lijnen brengen helderheid in het gebied, waarmee een dialectiek met het neo-classistisch gebouw ontstaat. Een stevige groene plint omkadert het alzijdige gebouw, zonder afbreuk te doen aan de gewenste zonering. Het ontwerp reageert op een respectvolle en vanzelfsprekende wijze op het monument en is met veel waardering door de welstand ontvangen.

Back To Top