Skip to content

‘Ommuurde 17e eeuwse moestuin gereconstrueerd’

Patricia Debie is geïnterviewd voor een recent uitgebracht artikel in het vakblad Tuin en Landschap (41e jaargang, 4 oktober 2019, auteur: Peter Bennink). Deze editie staat in het teken van negen bijzondere projecten die volgens de NVTL binnen het kader vallen van “duurzaam (her)ontwerp van groen erfgoed.” In het artikel over het ontwerp van Debie & Verkuijl wordt er uitgeweid over de reconstructie van de zeventiende-eeuwse ommuurde moestuin van Landgoed Zuylestein. Debie & Verkuijl is sinds 2012 betrokken bij de renovatie van het landgoed en heeft op basis van historische tuintractaten en de bekende vogelvluchtgravure van Daniël Stoopendaal uit 1710 een ontwerp gemaakt voor deze moestuin.

Het gehele artikel kunt u hier lezen.

 

Back To Top