Skip to content

Allure voor het Margaretha Turnorplein

In opdracht van Stichting Kasteel Amerongen heeft Debie & Verkuijl de afgelopen tijd historisch onderzoek verricht naar het Margaretha Turnorplein te Amerongen. Momenteel worden de resultaten van deze historisch-ruimtelijke analyse door ons bureau vertaald in een ontwerp.

Maar liefst 336 jaar vormt dit bijzondere bomenplein de welbekende entree voor het kasteel. Daarnaast is het plein beeldbepalend voor de dorpsstructuur van Amerongen. In onze ontwerpvisie is deze opmerkelijke dorpsstructuur dan ook meegenomen en worden historische elementen gewaarborgd. Het Margaretha Turnorplein zal als bomenplein wederom dienst gaan doen als groen voorportaal voor het kasteel en het kasteeldorp. Zij vormt een belangrijk onderdeel aan de opeenvolgende reeks ommuurde pleinen die langs de toegangslaan geordend liggen. Deze pleinenreeks is bepalend voor de karakteristieke identiteit van kasteel Amerongen.

Back To Top