Historische tuin van huize Thea, Blaricum (1913)

Huis en tuin harmonieus afgestemd in Architectonische Stijl

Door Six Architects te Zeist is voor de monumentale hoeve, genaamd Huize 'Thea', gelegen aan de Brink in Blaricum, een zorgvuldig restauratieontwerp gemaakt waarbij de latere toevoegingen aan het pand verwijderd zijn en een nieuwe vleugel in de historiserende stijl is aangebouwd.

De historische tuin is in Architectonische Stijl ontworpen zodat huis en tuin weer een harmonische eenheid vormen. Kenmerkend zijn het gebruik van niveauverschillen met gemetselde trapjes. De verhoogde ligging van het huis ten opzichte van de tuin wordt benadrukt door een padenstructuur rondom de woning te leggen die met buxuswolken van de tuin wordt gescheiden. De oude trapjes zijn gerestaureerd en maken samen met enkele nieuwe trapjes een verbinding naar de lager gelegen tuin. De zeer oude imposante taxusbomen zijn in vorm gesnoeid en omkaderen de tuin waardoor er een zeer romantische Engelse sfeer is ontstaan.

Door architectuur en tuinarchitectuur met historisch besef op elkaar aan te sluiten is een harmonieus en samenhangend geheel ontstaan. Het landhuis heeft haar oude glorie weer hervonden en voldoet zodoende weer aan de huidige moderne wooneisen.

(grootte 3.500 m², ontwerp 2008 en aanleg 2009, particuliere opdrachtgever)

In samenwerking met Six Architects te Zeist en Burgt en Strooij te Amersfoort

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

Snoeikunst en topiary

Wij snoeien alle beplantingen op vakkundige wijze en op het juiste moment. Denk hierbij aan (hoogstam)fruitbomen en leifruit, monumentale hagen, buxusparterres of specifieke snoeivormen. Deze honderd jaar oude monumentale taxuswolken zijn door onze expertise weer in model gebracht en vormen nu een prachtig karakteristiek element in de tuin.

Taxuswolken
Man snoeit taxus op landgoed