Huize Het Gulle Duin, Bloemendaal

Twintiger jaren romantiek

De tuin heeft door haar ligging op de strandwal een hoge natuurwaarde en een duidelijk aanwezig reliëf. Om aan te sluiten op het karakter van de plek, heeft Debie & Verkuijl een romantische bostuin ontworpen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige vegetatie en hoogteverschillen. Rondom het huis wordt een pad en borders aangelegd, om het geheel te omlijsten. Een gebogen trap vanaf twee zijden van het huis leidt naar het souterrain, waar een terras met gemetselde zitgedeeltes aanwezig zijn. Vanaf het huis loopt een pad van afwisselend halfverharding en flagstones in een grote ronde door de bostuin. Verschillende doorkijkjes over het gazon geven steeds een ander zicht op de villa. De hoogtes in de tuin worden aangezet met heesters en vaste planten. De moestuin en het zwembad zijn zorgvuldig tussen de bebossing ingepast. Op deze manier is een sfeervolle bostuin gecreëerd, die recht doet aan het landschap en nieuwe, praktische toevoegingen naadloos in zich opneemt.

(grootte 4.379 m², ontwerp 2015 en aanleg 2016, particuliere opdrachtgever, in samenwerking met Six Architects te Zeist)

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

Landhuis in het kustlandschap

Het Gulle Duin is een villa uit de jaren ’20 die op de strandwal van Bloemendaal ligt. De bijzondere architectuur van het huis en de kenmerkende, duinachtige omgeving maken deze plek een unieke locatie. De villa, waarvan het onderhoud sterk achterstallig was, is aangepakt door Six Architects te Zeist. Zij hebben een subtiel souterrain en een klein bijgebouw ontworpen, die beiden naadloos op het huis aansluiten. Voor de omliggende tuin heeft Debie & Verkuijl een passend ontwerp gemaakt.