Appartementencomplex Marothof, Maarssen

Deze locatie aan de Vecht hoorde vanaf de 18e eeuw bij buitenplaats Ter Meer. Om recht te doen aan dit historisch gegeven is een monumentaal appartementencomplex ontworpen door Six Architects uit Zeist. Het complex bestaat uit verschillende bouwblokken.

De ligging in dit bijzondere buitenplaatsenlandschap aan de Vecht wordt benadrukt door de geometrische tuininrichting. Het parkeren is grotendeels onder het hoofdgebouw opgelost. Tussen de bouwblokken zijn verharde binnenhoven gesitueerd. Brede trappartijen bepalen de statige entree en zijn ingebed in een royale voortuin met zuilvormig gesnoeide bomen en brede taxushagen. De achterzijde is volledig op de Vecht gericht en heeft royale terrassen en vlonders om het contact met het water zo optimaal mogelijk te ervaren. De prachtige monumentale bomen zijn opgenomen in een parkachtige inrichting met glooiende gazons.

(grootte 4.500 m², ontwerp 2010, Opdrachtgever Ten Brinke Vastgoedontwikkelaars)

In samenwerking met Six Architects.

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

Buitenplaats Ter Meer

Tot 1672 was Ter Meer, later Zuylenburg genaamd, een middeleeuws slot. In 1710 werd ter plaatse van de voormalige slotruïne door Vincent Maximiliaan van Lockhorst, in classicistische stijl, de imposante buitenplaats Ter Meer gebouwd. Het hoofdhuis werd omringd met geometrische tuinen met een totaal oppervlak van wel een vierkante kilometer groot, naar ontwerp van Daniël Marot. In 1903 werd het huis in verband met de stedenbouwkundige uitbreiding van Maarssen gesloopt.