Boerderij, Lochem (1926)

Romantische Slingertuin in de Achterhoek

De voormalige strakke invulling van het erf voldeed niet aan het gewenste landelijke karakter. Door het toegangspad met het opnieuw geprofileerde reliëf glooiend mee te laten lopen ontstond meer ruimte voor een karakteristieke slingertuin zoals deze in de omliggende regio voorkomt. De rondingen worden door de nieuwe padenstructuur bepaald. Met een gemetseld muurtje die een bloemenborder begrensd wordt de hogere ligging van de boerderij verzacht. Een eenzijdige beukenhaag begeleidt het toegangspad. Het entreeplein is ruimer gemaakt waarbij glooiende hortensiavakken de zijgevel verzachten. Een verassend doorkijkje tussen de bebouwing door, toont de fraaie fruitbomen in de achtertuin en het daar achter liggende landschap. Een nieuwe veranda maakt genieten van lange zomeravonden mogelijk.

(grootte 4.550 m², ontwerp in 2010, aanleg in 2011, particuliere opdrachtgever)

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it