Boerenerf, Bakkeveen (1784)

Nieuwe functies in landelijk sfeer voor een Fries boerenerf

Na de herbestemming en een grondige restauratie van de Rijksmonumentale boerderij wordt de woonfunctie gecombineerd met een galerie en Bed & Breakfast. Voor het boerenerf is een ontwerp gemaakt waarin het nieuwe gebruik ingepast is. Aan de voorzijde kunnen de galeriebezoekers tussen beukenhagen hun auto’s parkeren. De zijtuin wordt volgens traditioneel streekgebruik als boomgaard ingericht. Een informeel slingerpad verbindt de tuin met het achterliggende weiland, waar een hooimijt als schapenstal is geplaatst. Het achtererf sluit aan op het nieuwe woongedeelte en behoudt haar functionele en robuuste erfinrichting. Het bakhuis wordt als gastenverblijf ingericht en kijkt uit op de nieuwe moestuin. Ter plaatse van de voormalige mestput komt een groentekas. Met nostalgische en functionele bestrating en de gekozen streekeigen beplanting wordt de landelijke sfeer benadrukt.

(6.000 m² ontwerp in 2013, particuliere opdrachtgever)

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it