Thomas

Vakbekwaam vestingbeheerder

Thomas (1978) volgde de middelbare tuinbouwschool in Houten de opleiding Beginnend beroepsbeoefenaar Groene Ruimte (2000), Zelfstandig beroepsbeoefenaar Klein Groen (2002). Daarnaast heeft hij diverse deelcertificaten behaald om veilig te werken met de bosmaaier en kettingzaag. Thomas heeft aansluitend 17 jaar gewerkt als vakbekwaam hovenier en zijn vakkennis verder uitgebouwd. Sinds 2016 werkt Thomas in ons team erfgoedhoveniers en is hij verantwoordelijk voor het algehele onderhoud van Naarden Vesting.

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

 

Het bedrijf is in 2000 opgericht door Paul Verkuijl en Patricia Debie. In 2018 is Paul door een tragisch ongeval tijdens zijn werk op Naarden Vesting overleden. Paul heeft het vakgebied van de erfgoedhoveniers op de kaart gezet. Hij was mede-initiator van de Vereniging van Erfgoedhoveniers (VvE) en vervulde van 2010 - 2018 de voorzittersfunctie. De erkenningsregeling voor Erfgoedhoveniers URL6010 en de uitwisseling van vakkennis en vaardigheden waren enkele van zijn speerpunten.

Patricia zet sinds zijn overlijden het bedrijf met vereende kracht van haar medewerkers in dezelfde lijn voort.

Paul Verkuijl (Soest, 29 september 1965 - Amsterdam, 30 april 2018) heeft tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1988) en aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam (1991) gestudeerd. Hij was ruim 30 jaar als zelfstandige werkzaam in de groenbranche, waarin hij zich specialiseerde in historische tuinen. Door zijn specialistische ervaring was hij zich met recht een echte erfgoedhovenier.

 

 

‘DE TUIN IS ER OM ‘BIJ TE DRAGEN TOT ONS GELUK,... OM ER VAN TE GENIETEN!’, – Hans Warnau