Peter

Veelzijdig en vakbekwaam erfgoedhovenier

Peter  (1986) ronde de middelbare tuinbouwschool in Houten af op de onderdelen Beginnend beroepsbeoefenaar Groene Ruimte (2001), Verzorgen onderhoud terreinvoorzieningen (2001), Zelfstandig beroepsbeoefenaar Klein Groen (2003), Gespecialiseerd beroepsbeoefenaar Groenbeheer (2005) en Werken met Vectorworks (2006). In de jaren erna specialiseerde Peter zich verder als vakbekwaam alround hovenier en bouwde hij zijn vakkennis verder uit. Peter is bijzonder kundig in metsel- en houtwerk. Sinds 2014 werkt Peter in ons team erfgoedhoveniers.

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

 

Het bedrijf is in 2000 opgericht door Paul Verkuijl en Patricia Debie. In 2018 is Paul door een tragisch ongeval tijdens zijn werk op Naarden Vesting overleden. Paul heeft het vakgebied van de erfgoedhoveniers op de kaart gezet. Hij was mede-initiator van de Vereniging van Erfgoedhoveniers (VvE) en vervulde van 2010 - 2018 de voorzittersfunctie. De erkenningsregeling voor Erfgoedhoveniers URL6010 en de uitwisseling van vakkennis en vaardigheden waren enkele van zijn speerpunten.

Patricia zet sinds zijn overlijden het bedrijf met vereende kracht van haar medewerkers in dezelfde lijn voort.

Paul Verkuijl (Soest, 29 september 1965 - Amsterdam, 30 april 2018) heeft tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1988) en aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam (1991) gestudeerd. Hij was ruim 30 jaar als zelfstandige werkzaam in de groenbranche, waarin hij zich specialiseerde in historische tuinen. Door zijn specialistische ervaring was hij zich met recht een echte erfgoedhovenier.

 

 

‘DE TUIN IS ER OM ‘BIJ TE DRAGEN TOT ONS GELUK,... OM ER VAN TE GENIETEN!’, – Hans Warnau