BSc Maaike Lijding

Maaike Lijding  (1996) is in 2018 afgestudeerd als tuin- en landschapsontwerper aan de Hogeschool van Hall- Larenstein te Velp. 

Tijdens haar studie heeft Maaike gericht vakken gekozen die aansloten op haar interesse voor erfgoed. Zo heeft ze de minor Planning & Cultural Heritage doorlopen in Zweden en heeft bijgedragen aan de organisatie van het symposium Landschapsidentiteit. Haar afstudeerproject betrof de inpassing van industrieel erfgoed van Dordrecht in een stedenbouwkundige opgave.  

In november 2018 is Maaike als junior tuin- en landschapsontwerper ons bureauteam komen versterken.

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

 

Het bedrijf is in 2000 opgericht door Paul Verkuijl en Patricia Debie. In 2018 is Paul door een tragisch ongeval tijdens zijn werk op Naarden Vesting overleden. Paul heeft het vakgebied van de erfgoedhoveniers op de kaart gezet. Hij was mede-initiator van de Vereniging van Erfgoedhoveniers (VvE) en vervulde van 2010 - 2018 de voorzittersfunctie. De erkenningsregeling voor Erfgoedhoveniers URL6010 en de uitwisseling van vakkennis en vaardigheden waren enkele van zijn speerpunten.

Patricia zet sinds zijn overlijden het bedrijf met vereende kracht van haar medewerkers in dezelfde lijn voort.

Paul Verkuijl (Soest, 29 september 1965 - Amsterdam, 30 april 2018) heeft tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1988) en aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam (1991) gestudeerd. Hij was ruim 30 jaar als zelfstandige werkzaam in de groenbranche, waarin hij zich specialiseerde in historische tuinen. Door zijn specialistische ervaring was hij zich met recht een echte erfgoedhovenier.

 

 

‘DE TUIN IS ER OM ‘BIJ TE DRAGEN TOT ONS GELUK,... OM ER VAN TE GENIETEN!’, – Hans Warnau