BA Iris de Baat

Iris De Baat studeert aan de Masteropleiding Architectuurgeschiedenis van de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam.

Iris heeft in 2018 haar Bachelor Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU met uitstekende resultaten afgerond en wil zich verder verdiepen in de Tuinkunstgeschiedenis. In haar afstudeerscriptie beschrijft zij de historische ontwikkeling van het straatmeubilair van de Italiaanse stad Florence.

Vanaf september 2018 is Iris als stagiair werkzaam bij Debie & Verkuijl. Ze gaat Sterrenbossen als specifiek onderwerp uit ons internationale laanonderzoek verder uitdiepen.

Linkedin Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Pin it

 

Het bedrijf is in 2000 opgericht door Paul Verkuijl en Patricia Debie. In 2018 is Paul door een tragisch ongeval tijdens zijn werk op Naarden Vesting overleden. Paul heeft het vakgebied van de erfgoedhoveniers op de kaart gezet. Hij was mede-initiator van de Vereniging van Erfgoedhoveniers (VvE) en vervulde van 2010 - 2018 de voorzittersfunctie. De erkenningsregeling voor Erfgoedhoveniers URL6010 en de uitwisseling van vakkennis en vaardigheden waren enkele van zijn speerpunten.

Patricia zet sinds zijn overlijden het bedrijf met vereende kracht van haar medewerkers in dezelfde lijn voort.

Paul Verkuijl (Soest, 29 september 1965 - Amsterdam, 30 april 2018) heeft tuin- en landschapsinrichting in Boskoop (1988) en aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam (1991) gestudeerd. Hij was ruim 30 jaar als zelfstandige werkzaam in de groenbranche, waarin hij zich specialiseerde in historische tuinen. Door zijn specialistische ervaring was hij zich met recht een echte erfgoedhovenier.

 

 

‘DE TUIN IS ER OM ‘BIJ TE DRAGEN TOT ONS GELUK,... OM ER VAN TE GENIETEN!’, – Hans Warnau